Nazmi Türkkol op wisselspoor Tijdelijk geen verzendkosten

Prijs: € 14,95

Productinformatie


Auteur: Tuncay Çinibulak                      

Titel: Nazmi Türkkol op Wisselspoor                   

Aantal pagina's: 140

Afmetingen: 135x210 mm

Kaft: soft, glans

ISBN: 9789082807110

NUR: 813

Prijs: € 14,95 (€ 3,85 porto)

Uitgever: Tulpia

Verschijning: janauri 2021


Inzien exemplaar


Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Politiek maakt je strijdbaar

2. Een jongensdroom

3. Een warm nestje

4. Droombaan

5. Met andere ogen

6. De mens achter de advocaat

7. Dames en heren: de burgemeester van Amsterdam

8. Toekomstmuziek

9. Terugblikken, vooruitkijken

Curriculum Vitae

Bibliografie

Over de auteur


Samenvatting

“Wie in de toekomst geen muziek hoort, zal er ook niet naar luisteren”, zegt Nazmi Türkkol, een Nederlandse advocaat van Turkse komaf. Na meer dan een kwart eeuw gewerkt te hebben in de advocatuur maakt deze pionier de overstap naar de Haagse politiek om de waarden te verdedigen die hij als inwoner van Nederland zo van harte blijft koesteren.

“Nazmi heeft een goed verhaal en veel idealen”, vindt advocaat Peter Plasman. Psychiater Zeynel Erkut noemt hem een unieke persoonlijkheid in Nederland. “Hij heeft geen geheime agenda en zijn uithoudingsvermogen kent geen grenzen totdat hij zijn doel heeft bereikt.”

Confrère Jan-Paul de Wit: “Hij haalt de kastanjes uit het vuur voor zijn cliënten, al lijken hun zaken soms een gelopen race.” Volgens oud-collega Sinan Beşli heeft Nazmi de gave om boven de partijen te staan. Zakenman Deniz Köker: “Zijn talent voor leiderschap heb ik in hem altijd al herkend. Hij excelleert als hij aanvoerder kan spelen.”

Nazmi’s partijgenote Elise Moeskops van D66 vindt dat zijn karakter wel bij de post van burgemeester past, maar evenzogoed bij de betrekking van Kamerlid. “Ik zie hem de overstap naar Den Haag nog wel maken. Zijn gedrevenheid gaat zó veel verder dan enkel lokale belangen.”

In het voorwoord zegt Gerdi A. Verbeet, oud-voorzitter Tweede Kamer ten slotte: “Dit boek kan een bron van inspiratie zijn voor alle jongeren met een biculturele achtergrond, maar ook ouders en docenten kunnen veel leren van de tegenslagen die Nazmi heeft moeten overwinnen.”

Over Tuncay Çinibulak

Tuncay Çinibulak, MA (Tuzluca, Oost-Turkije 1970) is van huis uit journalist en schrijver. Hij heeft in diverse Nederlandse bladen waaronder de Volkskrant, Trouw, Metro en De Groene Amsterdammer artikelen, opiniestukken en columns gepubliceerd. Tussen 2006 en 2012 was hij initiator en hoofdredacteur van het zaken- en cultuurblad Tulpia. Verhalen en gedichten van zijn hand zijn onder andere geplaatst in Een hand uit de nacht (2002) en Het land in mij (1996). Ook heeft hij gedichten gepubliceerd in literaire bladen, waaronder Extaze en Rood Koper. Een aantal van zijn gedichten is bekroond, onder meer met de Dunya Poëzieprijs 2000 en de El Hizra Poëzieprijs 1999. Zijn gedicht Frida is in 2018 opgenomen in de bundel Grenzenloos. Hij is een van de samenstellers van de Turkstalige ‘Gedichtenanthologie van de in Nederland levende dichters van Turkse komaf (2018: Balad Şiir Vakfı). Momenteel verzorgt hij trainingen voor persoonlijke ontwikkeling en tevens over poëzie. Daarnaast werkt hij als adviseur en trainer ten bate van welzijnsorganisaties. De komende tijd schrijft hij aan een tweede biografie. Onderwerp en titel blijven nog even een verrassing.